Германия ще глобява собствениците, които не санират жилищата си. Това

...
Германия ще глобява собствениците, които не санират жилищата си. Това
Коментари Харесай

Германия ще глобява собствениците на жилища ако не ги санират

Германия ще глобява притежателите, които не санират жилищата си. Това планува новата дълготрайна тактика за понижаване на нездравословните излъчвания на страната, която беше утвърдена от канцлера Ангела Меркел, съобщи АП. 

С нея Германия измести с 5 години напред задачата си за реализиране на цялостна „ въглеродна индиферентност “ – вместо през 2050 година това би трябвало да стане до 2045 година

В тактиката са залегнали повече разноски за по-бързото постигане на задачите, както и по-големи санкции за фирмите, които не извършват новите условия. Глоби ще има и за притежателите на парцели, които не положат изолираност на жилищата, които имат.

До края на идващото десетилетие Германия би трябвало да генерира с 65% по-малко нездравословни излъчвания спрямо 1990 година Преди приемането на новата тактика задачата беше 55%. Германия ще би трябвало да понижава излъчванията си с 150 млн. тона на всеки пет години. За 2020 година излъчванията са били 750 млн. тона.

Промяната ще коства на немската стопанска система 12 милиарда евро. Правителството се надява разноските да се възприемат като инвестиция в лидерската позиция на Германия във връзка с климатичните ограничения.

Представители на производителите на коли в страната подлагаха на критика решението за ускорено запрещение на моторите с вътрешно горене и прекосяването към електрически автомобили, тъй като държавното управление възнамерява да затвори всички свои атомни електроцентрали към 2022 година  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР