Германия ще достави седем самоходни противовъздушни установки Гепард на Украйна

...
Германия ще достави седем самоходни противовъздушни установки Гепард на Украйна
Коментари Харесай

Германия доставя още седем противовъздушни установки Гепард на Украйна


Германия ще достави седем самоходни противовъздушни установки " Гепард " на Украйна в допълнение към към този момент предоставените 30 такива установки, съобщи Ройтерс, като се базира на немското държавно управление.

Според сп. " Шпигел ", което първо заяви, че се приготвя такава пратка, установките в началото са били предопределени да отидат за скрап. Те сега се ремонтират от основаната в Мюнхен оръжейна компания " Краус-Мафай Вегман " (КМВ) и по проект би трябвало да бъдат изпратени в Украйна напролет на идната година, написа немското издание.

Правителството в Берлин не посочи, по кое време има намерение да достави установките, които, по думите му, идват от ресурси на фабрики производители, и чието изпращане зависи в някои случаи от опциите за ремонт.

КМВ към този момент не е дала отговор на запитванията за коментар по тематиката, написа Българска телеграфна агенция.

Германското държавно управление желае също да изпрати още муниции за установите " Гепард " дружно с доставките на спомагателни бойни машини, написа още " Шпигел ".

Доставката на муниции за тези установки обаче се натъква на проблеми, защото Швейцария, която има ресурси, отхвърля да ги даде, аргументирайки се с неутралния си статут, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР