Германия ще достави първите 15 противовъздушни установки Гепард в Украйна

...
Германия ще достави първите 15 противовъздушни установки Гепард в Украйна
Коментари Харесай

Германия ще достави първите 15 противовъздушни системи Гепард на Украйна през юли


Германия ще достави първите 15 противовъздушни установки " Гепард " в Украйна през юли, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на представител на немското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5450
Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт се е договорила за това във видеоразговор с украинския си сътрудник Олексий Резников, сподели представителят.

В края на април Германия разгласи, че за първи път от началото на войната ще достави на Украйна тежко въоръжение и по-специално - противовъздушни установки " Гепард ", откакто критици упрекнаха Берлин, че протака утвърждението на доставки на тежко въоръжение за Киев. Оттогава Германия даде обещание на Киев и седем самоходни гаубици и стартира да образова украински военни по какъв начин да употребяват тези оръдия.

Според източник от държавното управление противовъздушните установки " Гепард " ще бъдат снабдени с " задоволително " муниции. Източникът сподели, че има задоволително снаряди за съвсем 100 бойни зареждания, като едно зареждане е задоволително за битка против 25 цели. Молбите на Украйна за доставка на тежко въоръжение се ускориха, откогато Москва насочи своята най-ожесточена огнева мощност против източната и южната част на страната, откакто не съумя да превземе столицата Киев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР