Германия ще дари на Словакия две системи за противовъздушна отбрана

...
Германия ще дари на Словакия две системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Словакия ще получи германски ПВО системи за защита на границата с Украйна

Германия ще подари на Словакия две системи за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние " Мантис " (MANTIS), които тя ще употребява, с цел да отбрани своята източна граница с Украйна, съобщи " Ройтерс ", като се базира на словашкото министерство на защитата.

Словакия заздрави противовъздушна си защита благодарение на няколко системи " Пейтриът " от съдружниците си в НАТО, откакто предходната година подари на Украйна остаряващата си система С-300. Тя желае да се снабди с спомагателна техника.

" Мантис " ще заздрави защитата на източната граница с Украйна, обезпечена от силите и средствата на въоръжените сили на Словакия ", се споделя в изказване на министерството.

Автоматичната стационарна система " Мантис ", създадена за немската войска, служи за защита на лимитирани региони, като да вземем за пример бази. Всяка система се състои от осем бойни модула, два сензорни модула и команден център. Тя може да пази от ракети, дронове, артилерийски и минометни снаряди.

 В Брюксел Зеленски благодари на Европейски Съюз за оръжията и изиска още В Брюксел Зеленски благодари на Европейски Съюз за оръжията и изиска още

Словакия поддържа Украйна с оръжия и консумативи, в това число тежка техника, показва " Ройтерс ". В източната част на страната има и немски център за обслужване на немска техника, доставена в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР