Германия ще бъде по-бедна заради войната на Русия срещу Украйна.

...
Германия ще бъде по-бедна заради войната на Русия срещу Украйна.
Коментари Харесай

Ще обеднеят ли германците заради войната в Украйна

Германия " ще бъде по-бедна " поради войната на Русия против Украйна. За това предизвести министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от локалните медии. Покачващите се цени на силата подхранват рекордна инфлация и заплашват да насочат най-голямата европейска стопанска система към криза.

" Не е допустимо това да завърши без разноски за немското общество, това просто е немислимо ", съобщи Робърт Хабек пред ZDF.

" Вярвам, че сме подготвени да платим тази цена, която въпреки всичко е задоволително дребна в съпоставяне със страданията в Украйна ", добави Хабек.
 Германия се готви за прекъсване доставките на съветски газ
Германия се готви за прекъсване доставките на съветски газ

Към Министерството на стопанската система ще бъде основан спешен щаб

Предварителните данни от Федералната статистическа работа на страната за инфлацията в Германия демонстрират, че тя е достигнала 7,3% през март. Това е най-високото равнище от повече от 40 години. А главният провинен за това е покачването на цените на природния газ и петрола, които набъбнаха с близо 40% по отношение на миналата година.

Повишаването на цените на силата беше проблем за немската стопанска система месеци преди Русия да нахлуе в Украйна. Днес войната и опасенията, че ще докара до срив на доставките в Европа тласкат цените нагоре още повече.

Това е изключително рисково за Германия, която е най-големият енергиен клиент на Русия в Европа. Германското държавно управление уточни, че разногласието за заплащанията с Русия - която изисква " недружелюбните " страни да заплащат в рубли за своя природен газ, а не в евро или щатски долари, както е посочени в договорите - може да докара до сериозен дефицит на гориво.

" Високата взаимозависимост от съветските енергийни доставки води до забележителен риск от по-ниско икономическо произвеждане и даже от криза със доста по-високи темпове на инфлация ", се споделя в изказване на Германския съвет на икономическите специалисти.

Германия би трябвало неотложно да направи всичко допустимо, с цел да вземе защитни ограничения против прекъсване на съветските енергийни доставки и бързо да постави завършек на зависимостта си от съветските енергийни източници, безапелационни са специалисти. Иначе надали я чака нещо положително.
 Над 50% от бизнесмените у нас избират да вършат бизнес с Германия
Над 50% от бизнесмените у нас избират да вършат бизнес с Германия

Китай и Русия заемат едни от последните места в класацията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР