Германия "ще бъде по-бедна" заради нападението на Русия в Украйна,

...
Германия "ще бъде по-бедна" заради нападението на Русия в Украйна,
Коментари Харесай

Германците ще обеднеят заради войната в Украйна

Германия "ще бъде по-бедна " поради нападението на Русия в Украйна, предизвести министърът на стопанската система на страната, откакто покачващите се цени на силата доведоха до рекордна инфлация и заплашват да тласнат най-голямата европейска стопанска система към криза.

"Не е допустимо това да завърши без последици за немското общество, немислимо е, " съобщи Роберт Хабек през телевизия ZDF. "Смятам, че сме подготвени да платим тази цена, която е задоволително дребна в съпоставяне със страданията в Украйна. "

Предварителните данни демонстрираха, че инфлацията в Германия е достигнала 7.3% през март. Това е най-високата й стойност от повече от 40 години.

Основната причина са възходящите цени на природния газ и петрола, които са се повишили с близо 40% на годишна база.

Нарастващите цени на енергийните артикули бяха проблем месеци преди Русия да нахлуе в Украйна, само че войната и опасенията, че тя ще докара д проблеми с предлагането в Европа, покачиха цените още повече. Това е изключително притеснително за Германия, която е най-големият енергиен клиент на Русия в Европа.

Германското държавно управление даде индикации тази седмица, че разногласието във връзка с метода на заплащане на газовите доставки с Русия, която упорства "неприятелските " страни да заплащат в рубли, може да докара до дефицит и в последна сметка ограничавания в енергийното ползване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР