Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през

...
Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през
Коментари Харесай

Германия ще бъде домакин на Евро 2024

Германия ще бъде хазаин на Европейското състезание по футбол през 2024-та година. Германия победи другия претендент за семейството Турция след гласоподаване на Изпълнителния комитет на УЕФА в Нион, Швейцария.
" Процедурата по желание на хазаин бе транспарантна, гласуването бе демократично, а всяко демократично взето решение е вярното решение. Мога единствено да кажа, че очаквам с неспокойствие едно фантастично Европейско състезание през 2024 ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин, малко откакто победи името на страната-победител на конференция в централата на организацията.
Германия и Турция бяха единствените два претендента за семейството на Евро 2024, в което ще вземат участие 24 тима. За последно Германия бе хазаин на огромен футболен конгрес през 2006-та година, когато одобри Световното състезание. Страната обаче не е била хазаин на Европейско състезание след обединяването си, като Федерална Република Германия одобри Евро 1988. Мачовете от шампионата след шест години ще се проведат на 10 стадиона в страната, а общият потенциал за фенове на конкуренцията ще бъде 2,78 милиона, с 290 хиляди повече от това, което оферираше Турция.
Следващото Европейско състезание през 2020-та година ще се организира в 12 разнообразни страни из континента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР