Германия се присъедини към натиска на САЩ и ЕС върху

...
Германия се присъедини към натиска на САЩ и ЕС върху
Коментари Харесай

Германия се присъедини към натиска на САЩ за премахване на митата за сръбски стоки

Германия се причисли към натиска на Съединени американски щати и Европейски Съюз върху Прищина, за премахването на 100-процентните мита, наложени на Сърбия и Босна и Херцеговина (БиХ), заяви вестник „ Коха”, представен от МИА. Статията идва след диалозите на съветниците на немския канцлер Ангела Меркел с политически и институционални представители в Косово.
Вестникът написа, че немските управляващи са удостоверили вижданията на Берлин по време на вчерашната среща с Хашим Тачи и Рамуш Харадинай, че наложените мита предотвратяват продължаването на разговора, призовавайки държавното управление в Прищина да ги отстрани, съобщи БГНЕС.
Германските съветници на Меркел - Ян Хекер и Матиас Литенберг се срещнаха в Прищина във вторник с Тачи, Харадинай и вицепремиера Енвер Ходжай, а въпросът за преустановяване на наложените мита беше главната тематика на договарянията.
Източникът на „ Коха”, който изиска анонимност, съобщи, че позицията на Германия по отношение на постигането на всеобхватно съглашение сред Белград и Прищина е непроменена - Берлин споделят, че са срещу смяната на границите на Косово.
Посещението на немските управляващи в Прищина бе предшествано от посещаване на висшия представител на Съединени американски щати Дейвид Хойл, който също по този начин настоя за премахването на митата за артикули от Сърбия и БиХ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР