Германия се приближава към съставянето на коалиционно правителство. Социалдемократите подкрепиха

...
Германия се приближава към съставянето на коалиционно правителство. Социалдемократите подкрепиха
Коментари Харесай

Германия все по-близо до коалиционно правителство

Германия се доближава към съставянето на съдружно държавно управление. Социалдемократите поддържаха започването на публични договаряния с консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Това бе игра на нерви до последната секунда – на ексклузивен конгрес на немската социалдемократическа партия в Бон делегатите гласоподаваха с " да " за започване на договаряния за огромна коалиция.

Те ще стартират още в понеделник. До последно никой не можеше да предвижда какъв ще е изходът от вота.

Противниците на влизане още веднъж в държавно управление с консерваторите и с канцлер Ангела Меркел са съвсем толкоз, колкото и последователите. Гласуването го сподели – от общо 642 делегата 362 гласоподаваха с " да ", а 279 с " не ". Само един пратеник се въздържа.

От нас зависи дали има бъдеще Европа, акцентира водачът на социалдемократите Мартин Шулц.

„ Вчера ми се обади френският президент Еманюел Макрон. Това е разбираемо – Европа следи деликатно какво се случва тук, в Бон, през този толкоз специфичен ден”, съобщи още Мартин Шулц.

Гласуването с " да " обаче не е последната преграда пред възможна нова огромна коалиция.

След привършване на договарянията, съдружният контракт ще бъде гласуван още веднъж – този път от членската маса на ГСПД. Едва с нейно утвърждение, ще има и държавно управление.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР