Германия се превръща в нов криптовалутен център. Германците се интересуват

...
Германия се превръща в нов криптовалутен център. Германците се интересуват
Коментари Харесай

Германия може да стане столица на биткойна

Германия се трансформира в нов криптовалутен център. Германците се интересуват от биткойна заради неговата антиинфлационна природа и анонимност, а в Берлин живеят основателите на водещи криптовалути, в това число Ethereum, както и други блокчейн планове.
Wall Street Journal смята, че в случай че Китай в действителност забрани добива на цифрова валута, майнърите ще се трансферират в Германия, където цената на електрическата сила непрекъснато пада, с помощта на прехода към възобновими източници на сила.

Deloitte от своя страна заяви, че в GitHub платформата немските блокчейн планове са на четвърто място след Китай, Съединени американски щати и Англия. Първите планове от този вид са почнали да се появяват още през 2008 година.

Берлинчанинът Йорг декор Минквитц, създател на започващата компания Bitwala, споделя че се е заинтересувал от биткойна още през 2011 година след дълговата рецесия в Европа. „В Германия постоянно е имало проблем с централните органи на властта, които се пробват да управляват нашите пари“ – твърди Минквитц.

От блокчейна се интересуват освен в Берлин, само че и във Франкфурт и Мюнхен, а Deutsche Bank и Bertelsmann се пробват да употребяват блокчейн в своите интервенции. Много немски компании внедряват новата технология и сформират бизнес проекти, свързани с криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР