Германия се подготвя за още по-строги ограничения за Коледа и

...
Коментари Харесай

Германия се готви за още по-строги ограничения за Коледа и Нова година |

Германия се приготвя за още по-строги ограничавания за Коледа и Нова година. Частичната карантина, която е в действие от началото на ноември, прекъсна експоненциалното разпространяване на ковид, само че броят на новозаразените не спада.

Германската академия на науките „ Леополдина “ прикани за всеобщо ограничение на контактите по време на коледните и новогодишните празници. „ В интервала от 24-ти декември до 10-и януари публичният живот в Германия би трябвало да бъде коренно стеснен “, се споделя в мнение на 28-те учени. Учените предлагат от идната седмица отворени да останат единствено магазините за хранителни артикули, а коледната почивка за учениците да стартира още от понеделник.

Здравният министър Йенс Шпаан поддържа рекомендацията:

" По-добре по-твърди ограничения за по-кратко време, които да дадат резултат, в сравнение с дълго време с половинчати ограничавания. Ако по този начин понижим разпространяването на болестта, сигурно си коства да го обмислим. Особено, в случай че до Коледа не настъпи смяна ".

Канцлерът Ангела Меркел от дълго време упорства за по-твърди ограничения, само че към този момент не съумява да се наложи в консултациите с министър-председателите на 16-те провинции. Бавария разгласи през вчерашния ден нови ограничавания, а през днешния ден това стори и Саксония, където от понеделник до минимум 10-и януари затварят учебни заведения, детски градини и магазини като се изключи магазините за хранителни артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР