Германия се отказва от данък солидарност. Данъкът беше въведен след

...
Германия се отказва от данък солидарност. Данъкът беше въведен след
Коментари Харесай

Германия се отказва от данък солидарност

Германия се отхвърля от налог взаимност. Данъкът беше въведен след обединяването на страната с цел да се финансира икономическото възобновяване и модернизирането на източна Германия. Миналата година приходите от този налог са в размер на близо 19 милиарда евро, от които Федералната република се лишава от 2021 година, оповестява БНР.

Макар да е част от съдружния контракт, отпадането на единствения по рода си налог скара партиите в държавното управление. Наложи се вицеканцлерът и финансов министър Олаф Шолц от социалдемократическата партия. Неговият законопроект планува данъкът в размер на 5 и половина % от дължимия налог общ приход да отпадне за 90 % от германците от 2021 година За 6 и половина % от германците налог взаимност ще бъде омекотен, а най-богатите 3 и половина % ще продължат да го внасят в цялостен размер.

„ Не би било разумно, в случай че някой с приход над пет милиона получи данъчно облекчение от стотици хиляди, вместо да подкрепя обединена Германия. Има още доста планове, свързани с обединяването, които би трябвало да се финансират. Според мен е заслужено, хората с най-високите приходи да продължат да заплащат този налог “, аргументира се финансовият министър Олаф Шолц.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР