Германия се нуждае от намаляване на данъците и други мерки,

...
Германия се нуждае от намаляване на данъците и други мерки,
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката призова за намаляване на данъците

Германия се нуждае от понижаване на налозите и други ограничения, с цел да поддържа дълготрайно икономическия си напредък, съобщи немският министър на стопанската система Петер Алтмайер в оповестено през днешния ден изявление, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тази седмица най-голямата европейска стопанска система регистрира за първи път от 2015 година стесняване с 0,2 % за третото тримесечие по отношение на предходното.

Алтмайер, който е член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, посочи, че е насочил вниманието си върху намаляването на високите немски корпоративни налози след орязването на данъците в Съединени американски щати, Англия и скоро във Франция.

Корпоративният налог в Германия в този момент е по-висок, в сравнение с в която и да е друга развита страна, сподели той пред вестник " Велт ам зонтаг ".

Това е минус и излага на риск работни места. По тази причина е належащо понижаване на налозите в средносрочен проект, добави министърът.

Алтмайер предложи половината от покачването на приходите от налози да се употребява за финансиране на намаляването на налозите. Той добави, че е наложително да се подсигурява вноските за обществено обезпечаване да не набъбнат над 40 % от брутната заплата на работещите.

Алтмайер разяснява през седмицата, че свиването на стопанската система не е " пагубно ", а ведомството му дефинира данните като краткотрайно събитие, подбудено от това, че автомобилните компании имат усложнения да сертифицират в точния момент колите си по-новия екологичен стандарт.

" Велт ам зонтаг " отбелязва, че Алтмайер се надява да употребява ловко терзанията, подбудени от икономическия спад за третото тримесечие, с цел да получи поддръжка за намаляването на налозите от финансовия министър Олаф Шолц, който е от Германската социалдемократическа партия.

Ръководителят на Института за икономическо развиване Ifo Клеменс Фюст сподели, че немската ръководеща коалиция е пропуснала опциите през последните години да укрепи икономическия напредък.

Важно е да се откриват нови места в детските градини, само че ръководещите не би трябвало да вършат такива вложения в миг, когато не вършат нужните инфраструктурни вложения в жп линии или електропроводи, сподели Фюст пред вестник " Велт ам зонтаг ". Той също по този начин подлага на критика държавното управление за фрагментирания метод към дигитализацията и прикани за старания, ориентирани към укрепването на конкурентоспособността на немския авто бранш, а освен да бъдат ориентирани старания към запазване на околната среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР