Германия се нуждае от 260 000 мигранти на година заради

...
Германия се нуждае от 260 000 мигранти на година заради
Коментари Харесай

Германия се нуждае от 260 000 мигранти на година

Германия се нуждае от 260 000 мигранти на година поради липса на работна ръка. Това демонстрира изследване, представено от "Дойче веле ".

Изследването е открило, че работната ръка от Европейски Съюз няма да покрие потребностите на немската стопанска система. За да запълни дупката, Берлин ще се нуждае от 146 000 служащи на година от страни отвън Общността.

Най-голямата стопанска система в Европа ще има потребност от минимум 260 000 нови мигранти на година до 2060 година, с цел да преодолее проблемите с дефицит на работна ръка, породено от демографски спад, излиза наяве от проучването, оповестено от Фондация "Бертелсман ".

Заради застаряване трудоспособното население в Германия ще намалее с 1/3 или към 16 милиона души до 2060 година без имиграция. При неявяване на миграция дефицитът на работна ръка може да е унищожителен за четвъртата най-голяма стопанска система в света. При калкулираните сюжети създателите вземат под внимание, че раждаемостта се е нараснала, повече дами работят и възрастта за пенсиониране е 70 година

Официалните данни демонстрират, че единствено 38 000 служащи са пристигнали в Германия през 2017 година Проучването е направено от Института за проучване на пазара на труда и университета в Кобург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР