Германия съобщи вчера, че е извикала за разговор посланика на

...
Германия съобщи вчера, че е извикала за разговор посланика на
Коментари Харесай

Германия смъмри Иран за аинтиизраелски шпионаж на нейна територия

Германия заяви през вчерашния ден, че е извикала за диалог посланика на Иран, с цел да порицае Техеран, че е шпионирал свързани с Израел хора и организации, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на външните работи е извикало иранския дипломат, който е бил остро смъмрен. Това е станало на 22 декември, само че информацията се оповестява чак в този момент. " Шпионирането на хора и институции със специфични връзки с страната Израел на немска територия е извънредно нарушаване на немските закони ", съобщи представител на ведомството.

Изпълняващият длъжността шеф на министерския отдел, отговарящ за Иран, Филип Акерман, е споделил на посланика, че " такива действия не могат да бъдат толерирани и са изцяло неприемливи.

Новините за срещата се появиха дни преди външните министри на Иран, Германия, Франция и Англия да се срещнат в Брюксел, с цел да обсъдят нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година и терзанията на интернационалната общественост от метода, по който бяха потушени антиправителствените митинги в ислямската република.

Германия пробва да откри баланс сред интереса си да разшири комерсиалните си връзки с Иран и уговорката си към запазване на човешките права. Тя изигра основна роля в напъните на европейците да убедят Вашингтон да не скапе нуклеарната договорка.

През март Германия осъди пакистанеца Мустафа Хайдар Саид-Накфи, че е събирал разследваща информация за Райнхолд Робе, някогашен началник на неправителствена организация за поощряване на германско-израелско другарство, и за учител по стопанска система в Париж с двойно израелско и френско поданство. Пакистанецът е работил за иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР