Германия съкруши Естония с 8:0 и запази стопроцентовата си успеваемост

...
Германия съкруши Естония с 8:0 и запази стопроцентовата си успеваемост
Коментари Харесай

8:0 и пълен актив от точки, но Германия не е лидер в групата си

Германия съкруши Естония с 8:0 и резервира стопроцентовата си успеваемост от началото на квалификациите за Евро 2020. На " Опел Арена " в Майнц Бундестимът не сподели благосклонност към противник, който нямаше акбсолютно никакви съпротивителни сили.

Марко Ройс и Серж Гнабри вкараха по два гола, а другите попадения във вратата на естониците бяха дело на Леон Горетцка, Илкай Гюндоган (от дузпа), Тимо Вернер и Льорой Сане.

Въпреки триумфа, Германия остана на второ място в група " С " с 9 точки, а водач е Северна Ирландия с 12. Ирландците надделяха с 1:0 като посетител Беларус и също са безгрешни от началото на акцията.

Това беше четвърта победа за Бундестима против Естония от четирите мача посред им. Преди през днешния ден те не се бяха срещали в продължение на 80 години. Освен това, Германия към този момент е в серия от 14 следващи победи в международни и европейски квалификации, почнала през 2015 година.

Заради здравословните проблеми на Йоахим Льов германците отоново бяха водени от неговия асистент Маркус Зорг. Той направи две промени в състава спрямо успеха над Беларус. Като десен бек стартира Тило Кеерер, а Леон Горетцка се задържаше най-често пред четиримата бранители. Илкай Гюндоган и Йошуа Кимих бяха другите двама в халфовата линия, а Льорой Сане, Марко Ройс и Серж Гнабри оформиха офанзивното трио, което сътвори големи проблеми на естонците.

Селекционерът на гостите Мартин Рейм (рекордьор по мачове за страната си със 115 - б.р.) предстоящо избра отбранителна тактичност, а единственият нападател в лицето на Сергей Зеньов съвсем не се срещна с топката.

Мачът се трансформира в призрачен сън за прибалтийската република през цялото време. Два ранни пропуща на Сане и Ройс единствено загатната какво чака гостите. В 10-ата минута Тило Кеерер проби по дясното крило и сервира топката на Ройс, който я заби под гредата - 1:0. В 13-ата Горетцка пропиля добър късмет за втори гол, само че и той не закъсня. Точен беше Гнабри след съвършена триходова композиция с присъединяване на Гюндоган и Сане.

В 20-ата минута Горетцка се реваншира за пропуща си и повиши на 3:0 с глава. Подаването пристигна от неговия съотборник в Байерн (Мюнхен) Йошуа Кимих. Гостите изнемогваха, а Бундестимът нямаше желание да понижава темпото. В 26-ата минута Йонас Там повали Горетцка в наказателното поле и Гюндоган осъществя дузпата.

Положенията пред Сергей Лемпетс не секваха, само че естонският вратар се отличи с няколко положителни намеси. Той обаченямаше какво да стори след съвършено осъществявания директен свободен удар от Ройс и в 37-ата минута Маншафтът към този момент водеше с 5:0. Малко преди почивката естониците въпреки всичко нанесоха прецизен удар, само че Мануел Нойер внимаваше и избави мощния шут от фаул на Константин Василиев.

На полувремето Марсел Халстенберг размени Нико Шулц, а малко по-късно Гюндоган отстъпи мястото си на Юлиан Дракслер. Германците обстрелваха Лемпетс от всевъзможни позиции, само че мерникът им в тези минути не беше прецизен. Това се промени по-късно повече от час игра, когато Халстенберг изведе на чиста позиция Гнабри и той нямаше по какъв начин да сбърка от няколко метра - 6:0.

Много интензивният Сане също прати топката в мрежата на Естония, само че попадението му беше анулирано поради противоречиво нарушаване преди извеждащия пас. Лемпетс правеше чудеса на вратата, като даже отрази удар от упор на резервата Тимо Вернер, само че в 79-ата минута звездата на Република България (Лайпциг) получи хубаво подаване от Дракслер и се записа измежду голмайсторите. В 81-ата минута още един гол са Сане не беше зачетен, този път поради засада. Той обаче дочака своя момент и в 88-ата минута най-сетне вкара постоянен гол.

Германия направи голям брой пропуски, само че и това 8:0 бе премного за почитателите в Майнц. В идващия кръг на 6 септември Бундестимът ще е хазаин на Холандия, а естониците ще одобряват Беларус в търсене на първи точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ ЕВРО 2020 4 кръг, вторник 11 юни  Германия 8:0краен резулат  Естония
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР