Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан, последвала

...
Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан, последвала
Коментари Харесай

Германия работи за прекратяване на международната изолация на Судан

Германия работи за преустановяване на интернационалната изолираност на Судан, последвала свалянето на президента Омар ал Башир през април, съобщи немският външен министър Хайко Маас, представен от Асошиейтед прес.

Маас е на посещаване в суданската столица Хартум - това е първата аудиенция на немски посланик в Судан от 2011 година

Посещението на Маас е част от опитите на Германия да помогне на Судан да възвърне стопанската система си и да бъде реализиран мир с настоящите в страната въоръжени групировки.

Маас дойде в Судан две седмици след сформирането на държавно управление на продемократичното придвижване и военните водачи на Судан, което се възнамерява да ръководи за интервал от над три години преди произвеждането на избори.

Маас организира взаимна конференция с новия министър председател на Судан Абдала Хамдок, на която сподели, че Берлин ще разиска с интернационалната общественост по какъв начин да бъде комплициран завършек на изолацията на Судан.

Външният министър на Германия посочи, че ще разиска с Бундестага способи, по които Берлин да спомогне за икономическо съдействие с новото суданско държавно управление.

Маас се срещна и с военния водач военачалник Абдел Фатах ал Бурхан. На срещата с него министърът акцентира значимостта на това властта да бъде предоставена на цивилно държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР