Германия продължава да отчита широко неравенство в доходите между отделните

...
Германия продължава да отчита широко неравенство в доходите между отделните
Коментари Харесай

Неравенството в доходите продължава да разделя изтока и запада на Германия

Германия продължава да регистрира необятно неравноправие в приходите сред обособените градове и райони, изключително сред разположените в някогашните източногермански провинции и в западната част на страната. Това сочи проучване на Института за стопански и обществени проучвания (WSI), оповестено и представено от ДПА.

Най-високи са заплатите в района Щарнберг край Мюнхен, в южната провинция Бавария, където годишният приход на човек от популацията доближава 34 987 евро. Това е повече от два пъти над приходите в най-бедния район - Гелзенкирхен в провинция Северен Рейн - Вестфалия от 16 203 евро.

Най-големи разминавания има сред провинциите от някогашните Източна и Западна Германия.
Близо 30 години след рухването на Берлинската стена единствено 77 района от някогашната Източна Германия регистрират приходи на човек от популацията от над 20 000 евро по отношение на 284 от 324 района в някогашната Западна Германия.

Изследването е направено на основа статистически данни, обявени от локалните управляващи за 2016 година.

Най-богатият огромен град в страната е Мюнхен с приходи на човек от популацията от 29 685 евро по отношение на едвам 19 719 в столицата Берлин. Като цяло 15-те най-големи немски града са малко над междинното национално ниво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР