Германия призова гражданите си да инсталират на мобилните си телефони

...
Германия призова гражданите си да инсталират на мобилните си телефони
Коментари Харесай

Германия призова гражданите да инсталират на мобилно приложение за борба с коронавируса

Германия прикани жителите си да конфигурират на мобилните си телефони приложение за следене на контактите, целящо да помогне за спиране на веригата на предаване на ковид, съобщи Ройтерс.

Това е едно от няколкото приложения, за които европейските държавни управления се надяват да оказват помощ за безвредното възобновяване на пътуванията и туризма.

Приложението " Корона-Уорн-Ап " (Corona-Warn-App) към този момент е налично за телефони Андроид и Епъл. То употребява технологията Блутут с дребен обсег, с цел да регистрира близкия контакт сред хората и да изпраща предизвестия, в случай че по-късно някой от тях даде позитивен тест за Covid-19.

" Това не взема решение всички проблеми ", акцентира здравният министър Йенс Шпан на формалното пускане на приложението. " Но то е значимо в допълнение средство за въздържане на епидемията ", добави той.

Италия, Полша и Латвия също стартираха приложения, употребяващи технология, която пази персоналните данни, като резервира Блутут контактите на самите устройства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР