Германия призова Европейския съюз да даде възможност на коалиции на

...
Германия призова Европейския съюз да даде възможност на коалиции на
Коментари Харесай

Германия иска по-независим във военно отношение ЕС

Германия прикани Европейския съюз да даде опция на обединения на искащите в границите на блока да разпрострат бързо военни сили при рецесия, до момента в който членовете обсъждаха уроците, научени след безредната евакуация от Афганистан, предава Ройтерс. 

Усилията на Европейски Съюз за основаване на сили за бързо реагиране са парализирани повече от десетилетие, макар основаването през 2007 година на система от бойни групи от 1500 бойци, които в никакъв случай не са били употребявани заради разногласия по отношение на финансирането и отвращение за разполагане. Но излизането на ръководените от Съединени американски щати войски от Афганистан върна тематиката още веднъж в светлината на прожекторите, откакто стана ясно, че Европейски Съюз независимо евентуално не може да изтегля личния състав от страни, където образова задгранични войски, като да вземем за пример в Мали. 

" Понякога има събития, които катализират историята, които основават пробив и мисля, че Афганистан е един от тези случаи ", сподели в Словения висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел и добави, че се надява на създаване на проект за военна подготвеност през октомври или ноември. 

Борел прикани блока да сътвори бързо разгръщащи се „ сили за бързо реагиране “ от 5000 бойци, с цел да понижи зависимостта от Съединени американски щати. Той сподели, че президентът Джо Байдън е третият следващ американски водач, който предизвести европейците, че страната му се отдръпва от интервенции в чужбина в задния двор на Европа. 

" Това съставлява предизвестие за европейците, които би трябвало да се разсънят и да поемат личните си отговорности “, сподели той по време на среща на министрите на защитата на Европейски Съюз в Словения. 

Дипломатите на срещата споделиха на Ройтерс, че не се вижда бързо решение, защото Европейски Съюз не може да се споразумее по какъв начин бързо ще реши да позволи задача, без да включва всички 27 страни, техните национални парламенти и тези, които желаят утвърждение на Организация на обединените нации. Предложението на Германия, една от най-големите военни сили в Европейски Съюз, само че исторически нежелаеща да изпраща своите сили в конфликтни точки, ще разчита на взаимно решение на блока, само че не безусловно на всички членове, разполагащи своите сили, предава изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

" В Европейски Съюз обединенията на искащите могат да работят след взаимно решение на всички ", съобщи немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер в Словения. 

Англия, една от главните военни сили на Европа дружно с Франция, беше скептична към политиката на групова защита. Дипломати от Европейски Съюз обаче споделят, че желаят дефинитивна договорка за планиране и финансиране до март, откакто Франция поеме шестмесечното си председателство през януари. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР