Германия призна моралната отговорност за нацистките престъпления, извършени в Полша

...
Германия призна моралната отговорност за нацистките престъпления, извършени в Полша
Коментари Харесай

Германия поиска прошка от Полша за нацистките престъпления

Германия призна моралната отговорност за нацистките закононарушения, осъществени в Полша през Втората международна война. Външният министър Хайко Маас, който участва на възпоменанията по случай 75-ата годишнина от Варшавското въстание, изиска амнистия от поляците. В Полша се прави оценка на вредите, заяви външният министър Яцек Чапутович. Очаква се да бъдат поискани репарации.

 © БГНЕС
Нацистката окупация и изключително жестокото потушаване на Варшавското въстание хвърлят сянка върху връзките сред Полша и Германия. Днес, в Музея на въстанието, немският външен министър призна, че страната му е виновна за военните закононарушения.
Хайко Маас, външен министър на Германия: Искам амнистия от фамилиите на убитите и ранените и от полския народ.Срамувам се от това, което германци са сторили на полския народ в името на Германия. Срамувам се, че тази виновност се премълчаваше дълго време след войната.
Въстанието за освобождение на Варшава стартира на 1 август 1944 година и е потушено за два месеца. Нацистите унищожават изцяло града и избиват 200 000 негови поданици.

Яцек Чапутович, външен министър на Полша: Щетите, нанесени на Полша и на поляците, не бяха отстранени от причинителя. Поляците възвърнаха сами, със своите старания и труд, разрушената си столица. Този факт е ясна илюстрация на по-широк проблем, който не разрешава на нас поляците, да признаем въпроса за репарациите за завършен.
Хайко Маас разгласи тематиката за завършена, само че съгласно полския му сътрудник Чапутович диалозите за репарациите занапред предстоят.

 Германия изиска амнистия от Полша за зверствата по време на Варшавското въстание Германия изиска амнистия от Полша за зверствата по време на Варшавското въстание
Германия изиска амнистия от Полша за зверствата на Третия райх за потушаването на Варшавското въстание през 1944 година и унищожаването на полската стол...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР