Германия приветства първия си плаващ газов терминал, съобщиха официални лица,

...
Германия приветства първия си плаващ газов терминал, съобщиха официални лица,
Коментари Харесай

Германия приветства първия си плаващ газов терминал

Германия приветства първия си плаващ газов терминал, оповестиха публични лица, до момента в който страната се стреми да размени съветските доставки, които до момента получаваше по водопровод.

Корабът " Hoegh Esperanza " ще дебаркира в северното пристанище Вилхелмсхафен през идващите дни, претрупан с първична пратка полутечен природен газ (LNG), съобщи представител на държавното управление.

Корабът - така наречен плаващо оборудване за предпазване и регазификация (FSRU) - транспортира задоволително полутечен природен газ от Нигерия, с цел да доставя " 50 000 семейства в продължение на една година ". Корабът, който сега се намира край крайбрежията на Бретан, Франция, съгласно уеб страницата Marine Traffic, ще остане на док във Вилхелмсхафен на немския бряг на Северно море в продължение на няколко години. Платформата, която ще свърже елемента със сухопътната газова мрежа, е издигната с стремглава скорост за няколко месеца и ще бъде открита от канцлера Олаф Шолц на 17 декември.

Терминалът във Вилхелмсхафен, който ще стартира да изпомпва газ от 22 декември, съгласно оператора Uniper, ще разреши вноса на газ, равняващ се на 20% от досегашните доставки от Русия.

За разлика от други европейски страни, Германия не разполагаше с терминали за импорт на полутечен природен газ, като вместо това получаваше по-голямата част от газа си от Русия по подводни и сухопътни тръбопроводи.

След съветската инвазия в Украйна Москва последователно понижи доставките на газ за Германия, преди да ги приключи изцяло през септември. За да обезпечат енергийните доставки за страната, управляващите в Берлин вложиха милиарди евро в построяването на морски терминали за импорт на полутечен природен газ. Правителството разгласи проектите си за общо пет такива съоръжения. Два частни плана също са в развой на осъществяване, в това число терминал в североизточната част на Лубмин, който би трябвало да бъде открит през идващите седмици.

Но страната към момента не е сключила главен контракт за доставка на заместващото гориво. Неотдавнашната договорка с държавната енергийна компания на Катар ще влезе в действие едвам през 2026 година По този метод Германия остава изложена на нестабилни пазарни цени на втечнения природен газ, което се отразява на потребителите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР