Германия преживява остра криза поради липса на енергийни ресурси, за

...
Германия преживява остра криза поради липса на енергийни ресурси, за
Коментари Харесай

Олаф Шолц пред оставка?

Германия претърпява остра рецесия заради липса на енергийни запаси, за което Берлин зависи от Русия. Разиграва се същинска драма с издирването на отговорните за пагубното решение отпреди десетилетие да се откаже от нуклеарната сила, поради което Германия стана изцяло подвластна от Русия.

Някогашната известност на Ангела Меркел в този момент е на пух и прахуляк, като две трети от гласоподавателите осъждат Олаф Шолц, тъй като не съумя да подсигурява енергийната сигурност.

Сегашният канцлер, с изключение на неточности в енергетиката, не е задоволително корав и във външната политика. Шолц, пробвайки се да угоди както на НАТО, по този начин и на Русия, изостави Украйна и не й оказва на практика никаква помощ. Това намали доверието в Берлин, до момента в който икономическите и енергийните проблеми доведоха до едно - повече германци се опълчват на нападателни ограничения против Москва, а публичната поддръжка за Киев отслабва.

Или Берлин ще претърпи мощен удар, съпроводен с разпадането на ръководещата " светофарна " коалиция, или ще капитулира пред Путин.

Шолц и сътрудниците му преждевременно се зарадваха на краха на английския министър председател Борис Джонсън. Но немският канцлер може да бъде изправен пред същия призрачен сюжет и злорадството му да е кратковременно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР