Германия предупреди Русия да не ескалира спора с Литва и

...
Германия предупреди Русия да не ескалира спора с Литва и
Коментари Харесай

Германия предупреди Русия за ескалация с Литва

Германия предизвести Русия да не ескалира разногласието с Литва и да не подхваща репресивни дейности по отношение на балтийската страна във връзка със възбраната за железопътен пренос на артикули, глобени от Европейския съюз, към съветския ексклав Калининград.

Берлин "остро осъжда " опасността на Русия за "сериозни " последици след прекъсването на преноса, съобщи представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрит на постоянна конференция.



"Призоваваме Русия да не подхваща никакви ограничения, които нарушават интернационалното право ", добави той.

По-рано през днешния ден президентът на Литва Гитанас Науседа разгласи, че страната ще разшири листата със неразрешени артикули и по схемата за транспорт на камиони, защото глобите на Европейски Съюз против Русия се уголемяват.



Науседа уточни, че Литва е подготвена, в случай че Русия реши да я изключи от общата им електроенергийна система.

Вчера съветското външно министерство привика посланика на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер поради "антируските ограничавания " върху преноса на товари сред Калининград и Русия.

Ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев пък предизвести Литва, членка на Европейски Съюз и НАТО, за "сериозни " последици поради рестриктивните мерки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР