Германия предложи създаването на зона за сигурност под международен контрол

...
Германия предложи създаването на зона за сигурност под международен контрол
Коментари Харесай

Германия предлага зона за сигурност под международен контрол в Северна Сирия

Германия предложи основаването на зона за сигурност под интернационален надзор в Северна Сирия за отбрана на разселените цивилни и продължение на битката против терористичната организация " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

" Моето предложение е да бъде основана зона за сигурност под интернационален надзор с присъединяване на Турция и Русия ", съобщи немският министър на защитата и водач на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер в изявление за телевизия " Дойче веле ".

Според Крамп-Каренбауер основаването на такава зона ще стабилизира района и ще разреши възобновяване на инфраструктурата и непринудено завръщане на бежанците.

Министърката посочи, че работи в тясно съдействие с канцлера Ангела Меркел върху концепцията за зона за сигурност в Северна Сирия и че е уведомила най-важните съдружници на Германия за предлагането.

Това е първият случай, когато немското държавно управление предлага военна задача в Близкия изток. Ако концепцията бъде утвърдена от Турция и Русия, ще се чака Берлин да изпрати бойци в Сирия като част от задачата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР