Германия предложи на ООН допълнителни 100 милиона евро помощи за

...
Германия предложи на ООН допълнителни 100 милиона евро помощи за
Коментари Харесай

Германия предложи на ООН 100 млн. евро за кризата в Идлиб

Германия предложи на Организация на обединените нации спомагателни 100 милиона евро помощи за изпадналите в потребност в сирийската провинция Идлиб, съобщи ДПА, цитирайки външния министър Хайко Маас.

" За това обаче има ясни предварителни условия: би трябвало да бъдат обезпечени достъпът и отбраната на филантропичните служащи и популацията ", посочи Маас, обявявайки финансирането преди да замине за срещата на външните министри на страните от Европейски Съюз в Загреб, предава Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че основаването на тези условия зависи от Турция и Русия, чиито президенти ще се срещнат през днешния ден в Москва, с цел да обсъдят обстановката в Идлиб.

" Това, от което се нуждаем сега, е неотложно преустановяване на огъня и обезпечаване на доставки за един милион принудени да изоставен домовете си (в Сирия), само че останали в границите на страната ", съобщи Маас. Той прикани Русия да окаже напън над своя съдружник Дамаск " да спре нападенията против лечебни заведения и учебни заведения ".

" Мащабите на филантропичната злополука в Идлиб са потресаващи ", акцентира немският външен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР