Германия повдигна обвинения срещу двама бивши служители на сирийските служби

...
Германия повдигна обвинения срещу двама бивши служители на сирийските служби
Коментари Харесай

Германия съди двама сирийци за престъпления срещу човечеството

Германия повдигна обвинявания против двама някогашни чиновници на сирийските служби в закононарушения против човечеството, оповестиха от федералната прокуратура, представени от " Гардиън ".

Двамата мъже са задържани в немската столица Берлин и южната провинция Баден-Вюртемберг през февруари при координирана интервенция на немската и френската полиция.

Единият от мъжете е упрекнат в 59 убийства , както и в обезчестяване и полово закононарушение, а другият е упрекнат в съучастие в закононарушение против човечеството.

Двамата мъже са навлезли в Германия като бежанци през юли 2014 година и август 2018 година

Германските управляващи преглеждат случаите посредством правния принцип универсална пълномощия, който разрешава наказателно гонене в една страна, даже и в случай че закононарушенията са осъществени в друга страна.

Съществени доказателства против мъжете са събрани в резултат на фотоизложба в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк през март 2015 година, при която бяха показани телата на хиляди жертви на изтезания и персонални показания. Снимките са откраднати от някогашен чиновник на сирийската военна полиция, който е избягал с тях през 2013 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР