Германия постепенно ще преодолее сегашния си икономически застой, постигайки по-силен

...
Германия постепенно ще преодолее сегашния си икономически застой, постигайки по-силен
Коментари Харесай

Още една година на икономически застой прогнозира Германската централна банка

Германия последователно ще преодолее настоящия си стопански застой, постигайки по-силен напредък от 2021 година нататък, предвижда през днешния ден централната банка на страната, представена от ДАП.

Освен изрично подкрепящата фискална политика на Германия и парична политика, която подтиква бизнеса, главният мотор на усъвършенстваните стопански вероятности е износът, съобщи президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман, представен в официално съобщение на централната банка.

Финансовата институция чака поправен съгласно сезонните фактори стопански напредък през тази година от 0,5 на 100, последван от нарастване на брутния вътрешен артикул от 0,6 на 100 през 2020 година и 1,4 на 100 през 2021 година, осведоми Българска телеграфна агенция. След това може да се следи и сходен напредък, съгласно двугодишната прогноза на банката.

Предварителните оценки за тази и идната година бяха преразгледани надолу, до момента в който прогнозата за 2021 година беше леко нараснала.

Двигателите на стопанската система евентуално ще се трансформират идната година, отбелязва Бундесбанк.

Докато вътрешното търсене до момента бе основният мотор на напредък, то през идната година се чака още веднъж да се усили доста външното търсене на износа. Това би трябвало да помогне на промишлеността да се възвърне, сподели Вайдман.

От друга страна вътрешното търсене към този момент няма да пораства толкоз динамично, съгласно прогнозите на Бундесбанк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР