Германия подкрепя военната акция на САЩ, Великобритания и Франция срещу

...
Германия подкрепя военната акция на САЩ, Великобритания и Франция срещу
Коментари Харесай

Меркел: Ударът по Сирия беше необходим


Германия поддържа военната акция на Съединени американски щати, Англия и Франция против държавните сили в Сирия. Това се споделя в изказване на немския канцлер Ангела Меркел.

„ Военната акция беше нужна и пропорционална “, сподели канцлерката и добави, че тя е имала за цел да обезпечи успеваемостта на механизма за възбрана на потреблението на отровни субстанции и да принуди Дамаск да не прави нови химически набези.

„ Подкрепяме това, че нашите американски, английски и френски съдружници поеха тази отговорност “, показва Меркел. Канцлерката твърди, че „ всички налични сведения приказват за отговорността “ на Дамаск. „ За следващ път Русия блокира провеждането на без значение следствие на случилото се “, счита тя.

Меркел съобщи, че военният удар против Сирия е имал за цел „ да ограничи опциите на режима при потреблението на отровни субстанции и да го удържи от нови нарушавания на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия “.

„ 100 години след края на Първата международна война ние всички би трябвало да противодействаме против ерозирането на Конвенцията за възбраната на химическото оръжие “, акцентира тя. „ Германия уверено ще поддържа всички дипломатически стъпки в това направление “, означи Меркел.

В 4.00 часа тази заран Съединени американски щати, Англия и Франция започнаха да нанасят ракетни удари по Сирия, заявявайки, че това е в отговор на потреблението на химическо оръжие в град Дума. Ударени са 9 обекта. По данни на Пентагона интервенцията е траяла към 50 минути, в нея са задействани два пъти повече ракети, в сравнение с при удара по военното летище Шейрат предходната година. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР