Германия почете опита за атентат срещу Адолф Хитлер преди 75

...
Германия почете опита за атентат срещу Адолф Хитлер преди 75
Коментари Харесай

В Германия отдадоха почит на съпротивата срещу Хитлер

Германия уважи опита за атентат против Адолф Хитлер преди 75 години. Тогава група висши военни се сплотяват за да убият фашисткия деспот. Считат ги за предатели до 1952- ра година, само че през днешния ден, пред новобранци в Бундестага, канцлерът Ангела Меркел отбрани делото им като образец за героизъм и храброст, отбелязва Българска национална телевизия.

400 млади бойци дадоха тържествената си клетва на парадния плац в министерството на защитата. Церемонията е въведена през 1956-та и се организира в деня на неуспелия атентат против Хитлер.

В първата си тирада като министър, Крамп-Каренбауер обърна внимание, че и през днешния ден политици са обиждани като " национални предатели " , конституционният ред в страната е нападнат.

Канцлерът акцентира пред новобранците, че заговорниците против Хитлер са били патриоти. Според нея е значимо освен да се държи жив споменът за тях, само че и да се пази тяхното наследство.

Има моменти, в които неподчинението е дълг. Когато честността и човечността могат се предизвикват с протест против заповедта. Когато индивидът има морално обвързване да се съпротивлява, сподели Ангела Меркел.

На 20 юли 1944 година група офицери от Вермахта, отпред с Клаус Шенк декор Щауфенберг, на вятъра пробват да отстранен Хитлер, повел унищожителна Втора международна война. Още същата вечер те са арестувани и разстреляни там, където през днешния ден се заклеха младите бойци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР