Германия планираше да въведе от догодина тол такса за преминаване

...
Германия планираше да въведе от догодина тол такса за преминаване
Коментари Харесай

Германската тол такса дискриминира чужденците, обяви Европейският съд

Германия планираше да вкара от следващата година тол такса за прекосяване по автомагистрали. Оказа се обаче, че премисляната такса опонира на закона на Европейски Съюз, защото би трябвало да я заплащат напълно водачите от други държави-членки, съобщи Би Би Си (BBC). Това разгласи Съдът на Европейския съвет.

Решението на съда в Люксембург значи, че Германия ще би трябвало да се откаже или да преразгледа тол системата си.

Намерението на Германия породи възражения от нейни съседи - Австрия и Холандия.

Таксата в размер 130 евро (£115; $145 долара) на година трябваше да заплащат всички водачи, само че немските щяха да бъдат обезщетени под формата на отстъпка при автомобилния налог, отбелязва ДПА.

Мотивът: Германия твърди, че желае да премине към системата " замърсителят заплаща ".

Планираните пътни такси биха донесли на страната към 500 млн. евро годишно, които биха се вложили в инфраструктура. На това се надяваха немските министри, като от години държавните управления на канцлера Ангела Меркел повтарят, че новата такса няма да натовари в допълнение локалните водачи.

Окончателното решение на Европейския съд изненада, защото негово мнение по-рано тази година поддържа предлаганата такса в Германия, тълкувайки, че задграничните водачи няма да се наложи да заплащат за цялата година, а ще могат да купят 10-дневни или двумесечни винетки за по-малко пари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР