Германия планира да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част

...
Германия планира да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част
Коментари Харесай

Защо Германия забранява прожекторите?

Германия възнамерява да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част от годината като част от устрема си да се бори с трагичния спад на популацията от инсекти, съобщи БГНЕС.
В проектозакон министерството на околната среда е изготвило редица нови ограничения за отбрана на насекомите, като се стартира от частична възбрана на прожектори до нараснала отбрана на естествените местообитания.
" Насекомите играят значима роля в екосистемата ... само че в Германия техният брой и разнообразието им мощно понижиха през последните години ", гласи проектозаконът, който министерството се надява да получи утвърждение на кабинета до октомври.
Промените, импортирани в закона, включват по-строг надзор както върху осветлението, по този начин и върху потреблението на инсектициди.
Светлинните клопки за инсекти би трябвало да бъдат неразрешени навън, до момента в който прожекторите и прожекторите на небето ще бъдат неразрешени от здрач до зори за 10 месеца в годината.
Проектът също по този начин изисква всички нови улични лампи и други външни светлини да бъдат конфигурирани по подобен метод, че да се понижи до най-малко резултата върху растенията, насекомите и други животни.
Употребата на средства за битка с плевелите и инсектицидите също ще бъде неразрешена в националните паркове и в границите на пет до 10 метра от главните водни обекти, до момента в който овощните градини и стените от изсъхнал камък би трябвало да бъдат предпазени като естествени местообитания за инсекти.
Предлаганите промени са част от по-общия " проект за деяние за отбрана от инсекти " на немското държавно управление, който беше разгласен предишния септември под възходящ напън от страна на деятелите за запазване на околната среда .
Сега вниманието ще се насочи към министерството на земеделието, което е под напън да извършва обещания като изцяло понижаване на използването на пестициди.
Най-важното е, че Германия предишния септември съобщи, че ще отстрани спорния глифозат за ликвидиране на бурени като част от проекта за деяние против насекомите.
Еколозите приветстваха законопроекта, само че приканиха за по-нататъшни дейности от земеделското министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР