Германия планира да забрани найлоновите торбички за еднократна употреба от

...
Германия планира да забрани найлоновите торбички за еднократна употреба от
Коментари Харесай

Германия забранява найлоновите торбички през следващата година

Германия възнамерява да забрани найлоновите торбички за еднократна приложимост от идната година, като се причисли към възходящото придвижване за битка с световното замърсяване, съобщи министърът на околната среда през днешния ден, съобщвава Българска национална телевизия.

``
реклама

На супермаркетите и другите търговци на дребно ще бъде неразрешено да оферират пластмасови торбички, в това число тези, които в този момент се продават като биоразградими или създадени от възобновими източници вместо от петрол, написа Агенция Франс Прес.

" По-голямата част от германците желаят тази възбрана ", съобщи министърът на околната среда Свеня Шулце от лявоцентристките социалдемократи, представяйки самодейността, която се надява скоро да се трансформира в закон.

Нарушенията на възбраната, която би трябвало да влезе в действие през първата половина на идната година, биха заплашили бизнеса с санкции до 100 000 евро (110 000 долара), съгласно публикация във вестник " Билд ".

Замърсяването с пластмаса, изключително във водните басейни и океаните, е съществена екологична заплаха, защото наранява или убива морския и птичия живот, замърсява плажовете и основава великански плаващи острови от отпадъци в океаните.

Учените предизвестяват, че до момента в който пластмасата постепенно се разгражда, микрочастиците влизат в питателните вериги и се озовават при хората, като изследванията демонстрират токсични следи в отпадъците на хората в Европа и Азия.

Планираният ход на Германия следва въвеждането през 2016 година на непринуден ангажимент от страна на промишлеността на дребно да не раздава гратис пластмасови торбички. Това оказа помощ за понижаване на използването от 68 пластмасови торби на глава от популацията след броя от 24 предходната година, съобщи министерството. Това даже е по-добър резултат от задачата на Европейски Съюз за 40 торбички на човек до 2025 година

Много търговци на дребно към този момент прекратиха използването на найлоновите торбички, като потребителите се научиха да носят свои лични здрави торбички или мрежи, когато отиват да пазарят.

Търговската асоциация HDE неотложно разкритикува плануваната възбрана, като нейният ръководещ шеф Щтефан Генц го жигосах като " очевидно нарушаване на доверието " от страна на държавното управление.

Междувременно екологичните групи акцентираха, че възбраната не стига задоволително надалеч и желаеха държавни надценки за всички торби за еднократна приложимост. Това би трябвало да обгръща и хартиените торбички, които се разграждат по-бързо, само че въпреки всичко се изразходват големи запаси и сила за производството им, споделят зелените деятели.

Планираната през 2020 година възбрана не обгръща доста тънките елементарно късащи се пластмасови торбички, които постоянно се срещат на щандовете за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР