Германия планира да разчита повече на въглищни централи, за има

...
Германия планира да разчита повече на въглищни централи, за има
Коментари Харесай

Германия ще върне старите въглищни центали в експлоатация

Германия възнамерява да разчита повече на въглищни централи, за има задоволително сила в най-голямата европейска стопанска система, откакто Русия понижи потоците на природен газ.

Министъра на стопанската система Робърт Хабек разгласи пакет от спомагателни ограничения през вчерашния ден. Той ще включва тласъци за понижаване на потреблението от промишлеността. Правителството също по този начин ще предложи спомагателни кредитни линии от държавния заемодател KfW, предава Bloomberg.

Погледът към замърсяващите изкопаеми горива като опция за произвеждане на сила е следващият знак, по какъв начин битката с промените в климата в Европа отстъпва на назад във времето. Вече по-важно е държавните управления да подсигуряват, че ще има задоволително сила за идното по-високо търсенето през зимата.

" Сигурността на доставките сега е обезпечена. Но обстановката е сериозна ", съобщи Хабек в изказване по имейл. " Потреблението на газ би трябвало да се понижи още повече и би трябвало да имаме повече газ в оборудванията за предпазване, в противоположен случай нещата в действителност ще станах комплицирани през зимата.

Най-големите консуматори на сила в Европа, като Германия и Италия, започнаха да получават по-малко доставки на съветски газ предходната седмица, което поражда опасения по отношение на дефицита на гориво за промишленото произвеждане и битовите нагреватели. Потоците през газопровода " Северен поток ", който е и главният кулоар на Русия към Европа, бяха понижени с 60%- компании, в това число Uniper SE, обявиха, че получават по-малко газ, в сравнение с е контрактувано с съветския снабдител.

Според Европейската комисия Русия употребява енергийните доставки за " шантаж ". Ходът на Русия докара до повишаване на цените с над 50% през седмицата, на фона на високата инфлация на континента. От началото на войната в Украйна Германия се готви за редуциране на доставките и употребява всички налични запаси, с цел да запълни вероятната празнота в доставките. Изглежда обаче не се работи задоволително в тази посока.

" Северен поток 1 " може да бъде спрян (временно) поради проблеми с турбините

Вече са намелени доставките за Германия и Италия

Германия зависи от съветския газ за 35% от потребностите си и се пробва да избегне потрес в доставките.

Още когато Русия прекъсна потоците през " Северен поток 1 " предходната седмица, купувачите на газ от Европейски Съюз започнаха да употребяват газ от този на предпазване, с цел да запълнят изчезналите потоци.

Нивата за предпазване на газ в Германия се усилиха до общо 56,7%, заяви Федералната мрежова организация на своя уеб страница, само че към момента са под междинното равнище за това време на годината.

Заемът на KfW ще бъде гарантиран с гаранция от държавното управление. Германия към този момент изиска оператора Trading Hub Europe да закупи полутечен газ за предпазване през март. Компанията се финансира от мрежови такси, плащани от потребителите на газ в Германия.
 Германският тръст E.ON не мисли да се отдръпна от
Германският тръст E.ON не мисли да се отдръпна от " Северен поток 1 "

E.ON ще извършва правата си във връзка с газопровода

" Германия ще бъде изправена пред голям дефицит на газ това лято, който ще се усили през идната зима ", сподели Кристоф Меркел, ръководещ шеф на консултантската компания Merkel Energy.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР