Германия планира да позволи налагане на по-строги мерки за предотвратяване

...
Германия планира да позволи налагане на по-строги мерки за предотвратяване
Коментари Харесай

Германия променя стратегията във войната срещу коронавируса

Германия възнамерява да разреши налагане на по-строги ограничения за попречване възникването на огнища на ковид на локално равнище и превъзмогване на опасността от втора вълна. Агенция Франс Прес се базира на проектоспоразумение сред федералните и районни управляващи.

Новите правила ще включват възбрана за пътешестване " във и отвън засегнатите региони " за ограничение разпространяването на вируса, се споделя в документа, прегледан от информационната организация.
 Германия надвиши 200 000 случая на ковид
Германия надвиши 200 000 случая на ковид

Починали са над 9000 души

Планът се чака да бъде финализиран по-късно през днешния ден. Изготвен е на фона на дейностите на страни по света, които още веднъж постановат ограничавания в обществения живот в отговор на ново повишаване на случаите на ковид.

Германия, която е по-малко наранена от пандемията от множеството си съседи, ще се опита да отговори на нови огнища на болест с обсада на локално равнище и система за бързо контактно следене и тестване вместо изцяло затваряне на цели градове и провинции.

Необходимостта от ясни правила беше подчертана предишния месец, когато избухна огнище на болест с ковид в касапница в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Това принуди Германия да предприеме първи дейности по връщане на рестриктивните мерки, които обгърнаха прилежащи окръзи. Повече от инфектираните в кланицата са българи и румънци.
 Близо 200 000 към този момент са случаите на COVID-19 в Германия
Близо 200 000 към този момент са случаите на COVID-19 в Германия

Общият брой на умрелите е 9071

По-късно локален съд постанови, че блокадата е прекомерно обширна и локални хора от окръзите, които са отишли на отмора в прилежащи немски провинции, се оплакаха, че са били върнати.

Във вторник немският канцлер Ангела Меркел поддържа налагане на възбрана за пътешестване на хора от горещи точки със случаи на ковид , наложена от локалните управляващи.

" Трябва да обсъдим тези оферти и аз ще ги поддържа ", даде обещание тя и добави, че е " по-добре за жителите " да имат някаква сигурност пред това да не се разрешава на хората да влизат в хотела при идването.

В проектодокумента се акцентира, че възбраната за пътешестване би трябвало да се постанова, " в случай че броят продължи да пораства и не е несъмнено, че веригата на инфекции не е прекратена " в засегнатия регион.
 Коронавирусът заобикаля учебните заведения в Германия
Коронавирусът заобикаля учебните заведения в Германия

От съвсем 2000 проби единствено 12 са с антитела

Всеки, който желае да напусне блокирания регион и да отиде в друга провинция, би трябвало да покаже отрицателна проба за ковид по-малко от 48 часа преди да отпътува.

Шефът на кабинета на канцлера Хелге Браун разяснява пред ZDF, че задачата е битка с вируса с " по-бързи, по-малки и по-прецизни " ограничавания вместо по-големи блокади, които опустошават стопанската система. Той добави, че и армията може да се включи, с цел да помогне на локалните в засегнатия регион да тестват оптимално бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР