Германия планира да използва предстоящото си 6-месечно председателство на ЕС,

...
Германия планира да използва предстоящото си 6-месечно председателство на ЕС,
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Германия ще изведе ЕС от кризата по-силен от всякога

" Германия възнамерява да употребява идното си 6-месечно председателство на Европейски Съюз, с цел да изведе блока от рецесията с ковид по-силен от всеки път ", съобщи през вчерашния ден немският канцлер Ангела Меркел, представена от ДПА.

" Съзнаваме, че немското председателство има извънредно високи упования ", сподели Меркел в седмичното си видеообръщение.

Искаме да осъществим тези упования като работим за излизането от рецесията дружно и в същото време подготвим Европа за бъдещето, добави тя.

Германия поема председателството на Съвета на Европейски Съюз на 1 юли.

Меркел посочи, че дилемите на Германия в този интервал ще излязат отвън директното справяне с пандемията и ще се съсредоточат върху " трите основни провокации на нашето време, " както ги дефинира немският канцлер.

Целите, свързани с опазването на околната среда, ще бъдат преди всичко в немския дневен ред дружно с дигитализацията и възобновените старания що се отнася до европейските единни външнополитически цели.

Специален акцент ще бъде подложен върху връзките на Европейски Съюз със стратегически сътрудници като Китай, Русия, Турция и Съединени американски щати.

Запазването на вътрешното единение в блока също ще остане водеща цел, сподели Меркел.

По-рано през вчерашния ден външният министър Хайко Маас се съгласи, че Европейски Съюз има доста огромни упования за немското председателство и тези упования са подсилени от пандемията.

За Маас трите най-важни цели на председателството са реализиране на съглашение за многомилиардната стратегия за възобновяване след пандемията, за европейския бюджет, както и сполучливо привършване на Брекзит.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР