Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на икономиката, силно

...
Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на икономиката, силно
Коментари Харесай

Германия с нова помощ - 300 евро за всяко дете плюс други облекчения

Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на стопанската система, мощно наранена от пандемията, съобщи БГНЕС.
Съгласно широкообхватните ограничения, разказани в документ от 15 страници, Данък добавена стойност ще бъде краткотрайно понижен, фамилиите ще получават по 300 евро за всяко дете, до момента в който тези, които купуват електрически коли, ще получат държавна отстъпка до 6 000 евро.
" Размерът на пакета ще доближи 130 милиарда евро за интервала 2020 до 2021 година, 120 милиарда от които ще бъдат поети от федералното държавно управление ", сподели немският канцлер Ангела Меркел.
Отбелязвайки, че милиони чиновници в Германия са назначени на по-кратко работно време, Меркел сподели, че протичащото се " демонстрира какъв брой нежно е всичко и за какво би трябвало да успеем да дадем подтик на стопанската система, с цел да могат да се обезпечат работни места ".
Новата стратегия е над огромния избавителен пакет от 1,1 трилиона евро, към този момент контрактуван през март, включващ гаранции за заемите, дотации и усъвършенствана стратегия за по-кратки работни часове, с цел да се избегнат съкращения на работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР