Германия отмени закон от нацистката епоха, забраняващ на лекарите да

...
Германия отмени закон от нацистката епоха, забраняващ на лекарите да
Коментари Харесай

Германия отмени нацистки закон за абортите

Германия анулира закон от нацистката ера, забраняващ на лекарите да дават информация за абортите, оповестява " Ройтерс ".

Долната камара на Бундестага гласоподава за унищожаване на закона, което значи, че лекарите към този момент имат право да дават спомагателна информация за абортите без боязън от правосъдно гонене.

Съгласно до момента настоящия закон лекарите в Германия имаха право да споделят, че оферират спиране на бременността, само че не и да дават повече детайлности за съответните процедури.

Технически абортът е изцяло неразрешен в Германия. Той се позволява само при избрани условия, като процедурата би трябвало да се извърши до 12-ата гестационна седмица.

" В продължение на близо век за лекарите е било неразрешено и наказуемо да дават фактическа информация за методите и вероятните опасности за дами, които обмислят спиране на бременност. Днес това време на съмнение към дамите и към лекарите е към своя край ", съобщи министърът на правораздаването Марко Бушман.

Всички правосъдни присъди, постановени въз основа на закона от октомври 1990 година, също ще бъдат анулирани, а всяко настоящо произвеждане ще бъде прекъснато.

Новото немско държавно управление изложи проектите си за унищожаване на закона в съдружното съглашение, подписано през ноември предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР