Германия отчете най-голям брой новозаразени с коронавируса за един ден

...
Германия отчете най-голям брой новозаразени с коронавируса за един ден
Коментари Харесай

Бум на заразени с коронавирус в Германия

Германия регистрира максимален брой новозаразени с ковид за един ден от три месеца, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на института за инфекциозни заболявания "Роберт Кох ".

Вчера са били регистрирани 1045 нови случая. За пръв път от май този индикатор надвишава 1000, само че към момента е доста под пика от април, когато за един ден е имало повече от 6000 нови случая.

Числата за новозаразени за един ден са променливи, само че данните за през вчерашния ден удостоверяват наклонността от последните седмици за увеличение на новите случаи и появяването на дребни огнища в разнообразни елементи на страната, отбелязва Асошиейтед прес. По мотив обявените през днешния ден цифри институтът "Роберт Кох " още веднъж съобщи, че "това развиване на обстановката буди огромно безпокойствие ". Миналата седмица германците бяха призовани да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.

Германската реакция на рецесията с COVID-19 към този момент се счита за релативно сполучлива. По публични данни доказаните случаи на ковид в Германия са 213 000, а смъртните случаи 9175, т.е. смъртността е по-ниска, в сравнение с в други съпоставими страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР