Германия оказва натиск върху България за започването на преговори на

...
Германия оказва натиск върху България за започването на преговори на
Коментари Харесай

Каракачанов: Германия ни оказва натиск за Северна Македония

Германия оказва напън върху България за започването на договаряния на СР Македония за присъединение към Европейския съюз. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ Някои македонци считат, че германците и някои други европейски страни ще ни натиснат и ние да се съгласим абсолютно да ги подкрепим. Те ни натискат, факт! България има своето достолепие, своята политика и е суверенна страна. Никой не може да ни каже, че би трябвало да загърбим 1000 години “, съобщи по Нова тв Каракачанов.

Той уточни, че преди всичко става дума за страната, която ръководи Европейски Съюз сега. „ Германия е доста дейна с аргумента вие можете да ги спрете отново “, добави Каракачанов.

Той напомни, че през 1941 година не България афишира война на Кралство Югославия, а фашистка Германия, само че в Македония няма нито една плоча за немските окупатори. „ Сигурно в СР Македония през днешния ден се тормозят да приказват за това, тъй като канцлерът Ангела Меркел и Германия са водещите в Европейски Съюз, само че считат за допустимо да приказват за българските окупатори “, уточни Каракачанов.

Според него македонците считат, че договорът с България е празен лист хартия, само че в него е казано какво би трябвало да създадат.

„ Скопие освен не съблюдава Договора за добросъседство и другарство, само че даже счита, че няма обвързване да го съблюдава.

В СР Македония трябваше да се усетят в точния момент, когато на 9 октомври предходната година българският парламент гласоподава рамковата позиция, в която се споделя: да се промени говора на омразата, да се трансформират учебниците по история, география и литература, в които виждаме откровена кражба на българска история, отказване на българската еднаквост на популацията в Македония, обидни квалификации към българите “, съобщи Каракачанов.

По въпроса за Гоце Делчев Каракачанов съобщи, че в Скопие желаят да го показват като български преподавател, само че македонец по народност като пропуснат, че той самичък се е определял за българин. Същото и за цар Самуил, който не бил българин, а македонец, само че желал да се напише правоприемник на българските царе.

„ Не можеш да си присвоиш историята на една страна и да очакваш тя да седи и да си мълчи “, съобщи министърът на защитата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР