Германия одобри 9-годишно споразумение за половин милиард евро за вземане

...
Германия одобри 9-годишно споразумение за половин милиард евро за вземане
Коментари Харесай

Германия одобри сделка за използване на израелски безпилотни самолети за 9 г.

Германия утвърди 9-годишно съглашение за половин милиард евро за взимане чартърен на израелски разследващи безпилотни самолети , пригодени за въоръжаване с ракети.

Информацията заяви Israel Aerospace Industries, осведоми Агенция Франс Прес.

Европейският колос Airbus, който подписа съглашението за 600 милиона $ от името на немското военно министерство, ще поддържа и ще дава оперативна помощ за употребата на израелските безпилотни самолети Heron TP, разясниха от израелската компания.

Официален представител от държавната израелска компания разясни, че договорката покрива пет безпилотни самолета.

В момента немските военни употребяват израелски Heron 1 в Афганистан и Мали. По-модерният Heron TP се чака да размени старите модели.

Днес израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че в сряда немският парламент утвърди съглашението , откакто държавното управление по-рано даде зелена светлина.

" Това е доста огромно съглашение ", сподели Нетаняху и добави, че ще помогне на отбранителните браншове и на сигурността в Европа.

" Много, доста добра вест ", разясни той на конференция за сигурността в Йерусалим.

През 2016 година военният министър на Германия Урсула фон дер Лейен разяснява, че желанието е да се употребяват израелски безпилотни самолети, до момента в който Европа не излезе със собствен модел.

Германия обмисляше да закупи американски бепзилотници Predator , само че в последна сметка се спря на Heron TP. Според Берлин повода е, че по-бързо ще се снабдят и ще обезпечат равномерен преход сред моделите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР