Германия очаквано спечели златото в четворката бобслей на Олимпийските игри

...
Германия очаквано спечели златото в четворката бобслей на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Германия взе златото в четворката бобслей при мъжете на Олимпиадата

Германия предстоящо завоюва златото в четворката бобслей на Олимпийските игри в Пьончан, а успеха на екипажа на Франческо Фридрих изведе страната и най-малко краткотрайно отпред в класирането по медали. За Фридрих това е втора олимпийска купа след тази на двойки, а в сбирката си има и седем международни. Времето на пилотирания от него фасул, в който са още Канди Бауер, Мартин Гроткоп и Торстен Маргис приключи с време три минути, 15.85 секунди. Въпреки извънредно слабият им четвърти манш- 49.53 секунди, те съумяха да запазят лидерската си позиция и приключиха с преднина от 0.53 секунди пред два тима, които си поделиха среброто.

Това са отборът на Република Корея, воден от Вон Юн Чон, и вторият състав на Германия отпред с ветерана Кевин Куске. Двата тима имат еднообразно време от калкулацията след четирите манша- 3:16.38 минути. За Република Корея, които бяха в състав Вон Юн Чон, Юн Джун Лин,  Сео Юнг Ву и Ким Дон Хюн, това е първи орден в този спорт въобще. Вторият тим на Германия отпред с 39-годишния Куске, направи всичко по силите си, с цел да изпрати ветерана с орден и те взеха среброто след победа над корейците в четвъртия манш. Куске има четири златни олимпийски медала в кариерата и два сребърни.

" Германия изненадващо не стъпи на подиума на Олимпийските игри в Сочи преди четири години, само че в този момент съумя да компенсира с два тима. Беше в действителност една седмица, изпълнена с доста стрес и в този момент приключи по метод, който ни прави доста щастливи. Провалът в Сочи ни стимулира да работим още по-силно ", удовлетворен е Фридрих.

" Горд съм, че бях част от тима на Куске. Той имаше четири олимпийски медала до Сочи и беше решил да се отхвърля, само че неуспехът ни там го стимулира. Искахме да се реваншираме. Целият ни отбор искаше да завоюва орден поради него ", съобщи Нико Валтер.

Крайно класиране в надпреварата по четворен бобслей (Мъже):
1.  Германия (Франческо Фридрих, Канди Бауер, Мартин Гроткоп, Торстен Маргис) - 3:15.85
2.  Германия (Нико Валтер, Кевин Куске, Александер Рюдигер, Ерик Франке) - 3:16.38
2.  Република Корея (Вон Юн Чон, Юн Джун Лин,  Сео Юнг Ву и Ким Дон) - 3:16.38
4.  Швейцария (Рико Петер, Томас Амрайн, Зимон Фрийдли, Михаел Куонен) - 3:16.59
5.  Латвия (Oскарс Мелбердис, Даумантас Дрейшкенс, Арвис Вилкасте, Янис Стренга) - 3:16.65
6.  Канада (Джъстин Крипс, Джеси Лъмсдън, Александер Копач, Олюсей Смит) - 3:16.69.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР