Германия очаква положителна развръзка при днешния вот за председател на

...
Германия очаква положителна развръзка при днешния вот за председател на
Коментари Харесай

Реакции в Германия преди гласуването на Фон дер Лайен за председател на ЕК

Германия чака позитивна развръзка при днешния избор за ръководител на Еврокомисията. Канцлерът Мркел съобщи, че доста бързо ще откри заместител за по този начин или другояче овакантения пост министър на защитата.

В политически Берлин няма подозрение, че Урсула фон дер Лайен към този момент е поставила в хладилника бутилка с газирана минерална вода, тъй като тя не пие алкохол. Възможно е обаче в държавния център в Белин да са поставили и шампанско, тъй като се чака Урсула фон дер Лайен да стане първата германка, която да оглави Европейска комисия.

Това ще донесе огромен шанс на немските социалдемократи, които се нареждаха прекомерно рано и изрично против нея. Те са съдружен сътрудник на Ангела Меркел в държавното управление и в случай че декор Дер Лайен изгуби този избор, което в Берлин не се чака, тогава за социалдемократите щеше да стане тежка, тежка щеше да бъде и за държавното управление на Меркел.

Сега обаче тези тъмни облаци не се чакат, тъй че Меркел на следващия ден, на нейния рожден ден, може да разгласи новия министър на защитата на Федералната република и да се елементарни с правилния си сателит Урсула фон дер Лайен, която отива в Брюксел.
 Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на Европейска комисия
В Страсбург завърши гласуването на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. В няколкочасов многолюден спор през днешния ден германката показа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР