Германия обяви, че ще подкрепя Париж.Франция поема от Словения ротационното

...
Германия обяви, че ще подкрепя Париж.Франция поема от Словения ротационното
Коментари Харесай

От днес, 1 януари, започва френското председателство на Европейския съюз

Германия разгласи, че ще поддържа Париж.

Франция поема от Словения ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз за идващите шест месеца. Това значи, че Париж ще съставлява ползите на 27-те страни членки пред Европейската комисия и Европейския парламент.

Френското председателство съответствува с немското председателство на Г-7, в границите на което ще се организира среща на върха на седемте най-развити стопански системи през юни в Бавария, предава Българска национална телевизия.

" Френските ни другари могат да разчитат на поддръжката ни от първия до последния ден - за стабилно икономическо възобновяване, при битката против климатичната рецесия, за дигитализацията и за една по-суверенна Европа ", съобщи немският външен министър Аналена Бербок, представена от Агенция Франс Прес.

По време на председателството си Франция ще акцентира на три целта - почтена минимална заплата в Евросъюза, въвеждане на най-малък корпоративен налог и въглероден налог.

Други цели са контрола на имиграцията и основаването на европейски сили за бързо реагиране по границите.

Париж ще търси прогрес по въвеждане на възбрана за импорт на соя, кафе, дървен материал и какаови артикули, които способстват за обезлесяването на планетата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР