Германия обсъжда понижаване на възрастта за търсене на наказателна отговорност,

...
Германия обсъжда понижаване на възрастта за търсене на наказателна отговорност,
Коментари Харесай

Германия обсъжда понижаване на възрастта за носене на отговорност

Германия разисква намаление на възрастта за търсене на наказателна отговорност, след груповото обезчестяване на 18-годишно момиче от 5 деца с българско поданство на 12 и 14 години. Медиите във Федералната република се питат, в какви фамилии израстват малолетни нарушители, а най-тиражният вестник, " Билд ", разяснява че " свободното придвижване на хора в Европа не значи да се краде, мами и изнасилва ". Текстът е озаглавен " Не сте добре пристигнали! ".

На тази детска площадка в град Мюлхайм на река Рур са се срещнали изнасилвачите със своята жертва. Новинарската телевизия " Велт " пресъздава ужасяващата сцена от петък вечерта. Извършителите бързо по-късно са разкрити.

Особената им свирепост към жертвата, която е и умствено изостанала шокира също толкоз, колкото и фактът, че са още деца. Говорител на полицията оповестява, че един от бандата е оставен в ареста, тъй като за следващ път прави полово посягане. Преди това е бил невръстен и не му е търсена отговорност. Родителите им са посъветвани да не ги пускат на учебно заведение тези дни, с цел да се избегнат спорове.

Става въпрос за пет момчета. Семействата на някои от тях са отказали помощ от службата за подрастващите. Съвременно се води оживена полемика по тази причина, че би трябвало да поемат отговорност за действието си.

Синдикатът на служителите на реда упорства за намаляване на възрастта за носене на отговорност на 12 години. Педагози и съдии са срещу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР