Германия обмисля дали да последва примера на Испания и да

...
Германия обмисля дали да последва примера на Испания и да
Коментари Харесай

НАСА: Това ще е най-хладното лято до края на живота ви

Германия обмисля дали да последва образеца на Испания и да вкара сиести, с цел да се оправи с изпепеляващата гореща вълна, блъснала цяла Европа, оповестиха западни издания.

 

Група за публично опазване на здравето предложи на германците да възприемат обичайна за Испания следобедна сънливост при прекомерно високи температури, тъй че служащите да бъдат по-ефективни и да се понижат рисковете за здравето.

 

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах сподели, че сиестата сигурно не е неприятно предложение, до момента в който асоциацията на работодателите разгласи, че е отворена към концепцията за справяне с високите температури в Европа.

 

На този декор лечебните заведения в цяла Италия се борят да се оправят с напора от пациенти, търсещи незабавна помощ за болести, свързани с адската жега.

 

През последните няколко дни туристи припадат всеки ден в Италия и Гърция, защото температурите в двете страни надвишиха 42°.

 

Италианските медици се задъхват да оказват помощ на летовници, в това число деца, колабирали от топлинен удар, до момента в който посещавали Колизеума в Рим.

В резултат топлото време някои италиански лечебни заведения оповестяват за 25-процентно нарастване на пациентите в незабавните отделения, страдащи от дехидратация или топлинен удар.

 

Тези дни ученият от НАСА Питър Калмус предизвести, че това “ще бъде най-хладното лято до края на живота на хората ” заради изменението на климата на фона на страховете, че температурите могат да счупят върха от 48,8° на Стария континент.

 

Метеорологичната организация на Организация на обединените нации пък заяви, че през нощта се чака минималните температури да доближат нови върхове, създавайки нараснал риск от инфаркти и смъртни случаи.

 

“Въпреки че по-голямата част от вниманието се концентрира върху оптималните температури денем, високите градуси през нощта са тези, които крият най-големи опасности за здравето, изключително за уязвимите групи от популацията ”, настояват от Организация на обединените нации.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР