Германия няма да участва в инициираната от САЩ коалиция в

...
Германия няма да участва в инициираната от САЩ коалиция в
Коментари Харесай

Германия остава извън американската коалиция в Ормузкия пролив

Германия няма да взе участие в инициираната от Съединени американски щати коалиция в Ормузкия проток, съобщи външният министър на страната Хайко Маас след среща с полския си сътрудник Чапутович във Варшава.

 Хайко Маас Хайко Маас © БГНЕС
По-рано организация ДПА съобщи изказване на американското посолство в Германия, че Вашингтон публично е поканил Берлин да се причисли към обединението за сигурност в Ормузкия проток.

Германското външно министерство съобщи пред РИА Новости, че присъединяване в американската тактика за оптимален напън в Персийския залив не е в дневния ред на Берлин.

От там обаче оповестиха, че не изключват основаването на европейска задача за отбрана на комерсиалните кораби в Ормузкия проток.

Англия също разгласи желанието си да свика общоевропейска задача за отбрана на комерсиалните кораби в Ормузкия проток, откакто Иран задържа английския танкер " Стена Имперо ".

Френският министър на външните работи съобщи, че Франция дружно с Англия и Германия работят по " европейска самодейност " за обезпечаване на морска сигурност в Персийския залив.
 Два английски кораба са арестувани от Иран в Персийския залив Два английски кораба са арестувани от Иран в Персийския залив
Петролен танкер, плаващ под английски байрак, е арестуван от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Според тяхно известие той е "конфискуван "....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР