Германия няма да предоставя оръжия на Тайван, нито от нея

...
Германия няма да предоставя оръжия на Тайван, нито от нея
Коментари Харесай

Германия няма да въоръжава Тайван

Германия няма да дава оръжия на Тайван, нито от нея е било желано да направи това, защото обстановката е друга от тази в Украйна . Това съобщи почитан немски народен представител по време на пътешестване до Тайпе, оповестява " Ройтерс ".

Демократично управляваният остров, който Китай смята за своя територия, е изправен пред засилен напън от страна на Пекин, който в негова непосредственост през август предходната година. От своя страна Тайван отхвърля претенциите на Китай за суверенитет.

Внимавайки да не ядосат Китай и да провокират реакция във връзка с комерсиалните връзки, множеството страни не продават оръжие на Тайван.

Германия постъпи обилно при изпращането на оръжия на Украйна , съобщи на конференция в Тайпе Мари-Агнес Щрак-Цимерман, началник на парламентарната комисия по защита на Германия и член на Свободната демократическа партия, която е съдружен сътрудник на социалдемократите на немския канцлер Олаф Шолц в държавното управление.

" Ситуацията тук е друга. Ролята ни е по-малко военна. Това е стопански въпрос " , разясни тя.
 Китайска инвазия в Тайван ще е проваляне, само че с голяма цена за всички, в това число Съединени американски щати и Япония
Китайска инвазия в Тайван ще е проваляне, само че с голяма цена за всички, в това число Съединени американски щати и Япония

Тайван не е Украйна, с каквото и да водят войната тайванците, те би трябвало към този момент да го имат, когато войната стартира

На въпрос дали западните страни би трябвало да оказват помощ за въоръжаването на Тайван поради, Щрак-Цимерман акцентира, че Германия няма да го направи.

" Не става въпрос за изпращане на оръжия в Тайван. Не това е въпросът. Разговаряхме доста с хората, с политиците и въпросът не е " апелирам, Германия, изпрати ни оръжия ", означи депутатът.

На собствен ред Йоханес Фогел, заместник-председател на Свободната демократическа партия, съобщи на същата конференция, че има " морално обвързване " да се заобикаля военна експанзия в Тайванския пролив.

" Човек би трябвало да намерения какво можете да предложи и считаме, че икономическото измерение на избягването на ужасяващ сюжет е нещо, което можем дейно да предложим на масата ", уточни той.
 Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван
Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван

Администрацията на Байдън чака Пекин да забърза проектите си за обединяване

И двамата се срещнаха с президента на Тайван Цай Инуън, като Китай осъди визитата им.

Тайванската войска е оборудвана най-вече с оръжия лично произвеждане или, макар че Франция преди е продавала изтребители и военни кораби на страната, а Нидерландия - две подводници през 80-те години.

Германия обичайно поддържа тесни дипломатически и бизнес връзки с Китай и, както множеството страни, няма публични дипломатически връзки с Тайван.

Берлин обаче от азиатската икономическа суперсила и обмисля набор от ограничения, с цел да направи бизнеса с Китай по-малко прелъстителен.
 Китай скастри Тайван, че употребява народа си като пушечно месо
Китай скастри Тайван, че употребява народа си като пушечно месо

Заради дължаването на периода на наложителната военна работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР