Германия няма да може да замени всички бойни танкове Леопард

...
Германия няма да може да замени всички бойни танкове Леопард
Коментари Харесай

Германия не може да замени повредените танкове Леопард 2 на Украйна

Германия няма да може да размени всички бойни танкове " Леопард " 2, развалени в Украйна. Това съобщи министърът на защитата на страната Борис Писториус пред в. " Билд ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10745
Той обаче акцентира какъв брой е значима поддръжката за Киев.

Писториус уточни, че страната му ще усили доставките на ремонтирани танкове " Леопард " 1A5 от юли, с което се чака до края на годината техният брой да бъде над 100.

По-рано немското държавно управление се съгласи да изпрати на Украйна 178 танка " Леопард " 1A5.

На фона на загубата на първите танкове, доставени от западните съдружници на Украйна, през вчерашния ден Киев още веднъж прикани за засилена поддръжка, по-специално от Германия.

Украинската войска обезверено се нуждае от доста повече западни бойни танкове, бойни машини на пехотата и друга бронирана техника, съобщи Андрий Мелник, заместник-министър на външните работи на Украйна.

Всеки " Леопард " 2 коства безусловно колкото тежестта си в злато за една решителна атака, посочи той.

Според Мелник, който е и някогашен дипломат на Украйна в Берлин, Бундесверът е в положение да обезпечи повече от 18-те към този момент доставени танка от своя запас от над 300 такива машини. По негови думи актуалният им брой може да бъде утроен, без да се слага в риск способността на Германия за защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР