Германия няма автоматично да застане на страната на САЩ при

...
Германия няма автоматично да застане на страната на САЩ при
Коментари Харесай

Меркел: Няма да подкрепяме сляпо САЩ при война със Северна Корея


Германия няма автоматизирано да застане на страната на Съединени американски щати при военна борба със Северна Корея. Това съобщи канцлерът Ангела Меркел на конференция на вестник "Ханделсблат ". " Краткият отговор е: Не, автоматизирано не ", сподели тя в отговор на заложен й въпрос по тематиката, съобщи БГНЕС.

Положението на Корейския полуостров остава извънредно с напрежение поради развиването на ракетно-ядрената стратегия от страна на Северна Корея. Вашингтон нееднократно отбелязваше, че не изключва нито един вид на деяние, в това число военният. Въпреки строгите наказания обаче, водачът на Северна Корея Ким Чен Ун желае да придвижи напред противоречивата ракетна стратегия на страната, написа баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, съобщи "Фокус ". Севернокорейският водач е инструктирал Института по химични материали към Академията за отбранителна просвета да усили производството на ракетни мотори с твърдо гориво и бойни глави на ракети, оповестиха държавните медии на комунистическата страна.

По време на инспекционното посещаване в института, водачът на Пхенян е бил особено осведомен за производството на глави на бойни глави за междуконтинентални ракети и мотори за твърдо гориво, излиза наяве от публикуваната информация. Ким Чен Ун счита, че е належащо да се усили размера на произвеждане на бойни глави за балистически ракети и на ракетни мотори на твърдо гориво, съобщи ТАСС, базирайки се на информация от локална организация, която осведоми за визитата на северокорейския водач в Национален институт за химическите материали, към Академията на военните науки на страната.

"Върховният началник поръча на института да усили размера на произвеждане на ракетни мотори, работещи с твърдо гориво и на бойни глави за балистически ракети, посредством потреблението на въглеводородни материали ", отбелязва се в известието на организацията. Освен това Ким се е срещнал с индустриалния развой в института и е дал висока оценка на активността на негоите сътрудници.

Северна Корея развива интензивно своята ракетно-ядрена стратегия. През юли Пхенян на два пъти организира тествания на балистични ракети, което провокира остра реакция, от страна на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея. Вашингтон неведнъж е отбелязвал, че във връзка с северокорейския проблем, не изключва нито един вид на деяние, в това число военна интервенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР